26:e februari

Lite vinterpyssel

Ja, att baka är väl inte bara något man gör på vintern men det är ju lite mer lockande att baka nu än när det är 20 grader varmt ute.

Igår och idag har jag bakat lite. Jag tycker att det är roligt att baka om jag bara känner att jag har tid till det och det har jag haft nu när jag har haft en ledig vecka. Så det blev lite påfyllning i frys och skorpburkar.Jag bakar både "vanliga" veteskorpor och kakskorpor. Speciellt kakskorporna gillar jag för där har jag flera olika varianter på smaksättning som jag brukar göra. Det började med att jag fick ett recept på skorpor med apelsin och choklad. Gott! Jag har alltid gillat den smakkombinationen.

Sedan började jag testa lite andra smaker. Det blev citron, saffran, choklad, mandel och några till. Håkan är speciellt förtjust i mandelskorporna. (Och allt annat med mandel i!)

Så här kommer receptet på mina mandelskorpor om någon mer vill testa:

 

ANETTES MANDELSKORPOR

1 dl mandel

5 dl vetemjöl

2 dl socker

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

75 g smör eller margarin

2 ägg

några droppar bittermandelarom

 

Hacka mandeln grovt i matberedaren. Häll ut den på bakbordet.

Blanda de torra ingredienserna i matberedaren.

Tillsätt smör

Blanda i ägg och bittermandel.

Ta ur degen och knåda ihop den. Knåda in mandeln.

Rulla till fyra längder och lägg på en plåt.

Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.

Skär längderna i sneda bitar och torka dem i ugnen, ca: 60 minuter i 80 grader.

 

Ser de inte goda ut?

Jag gör alltid två satser när jag bakar dem. Det tar inte mycket längre tid när man ändå har allt framme och det går bra att ha två plåtar inne för torkning samtidigt.

 

Lycka Till om du vill testa!

Anette

 

 

26 Feb 2016

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.