3:e november

ÄPPELKLADDKAKA!

I år har vi verkligen haft gott om äpplen. Jag har gjort äppelmos precis som jag brukar göra. Ganska många kilon blir det...

Sen har det blivit ganska många äppelpajer och äppelsockerkakor också. Gott, såklart, men ibland vill man testa något nytt.

Jag såg ett recept på en äppelkladdkaka som jag testade. Den var god men efterhand så har jag ändrat ganska mycket på originalreceptet så nu kan jag nog kalla det för mitt eget.

Den är lätt att göra och ger minimalt med disk. Perfekt!

 

Här kommer mitt recept:

ÄPPELKLADDKAKA

100 g margarin

2½ dl socker

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

3 dl vetemjöl

2 stora äpplen

kanel och socker

 

Skala och kärna ur äpplena.

Smält margarinet. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. (Min är nog 24 cm i diameter).

Blanda ner socker och vaniljsocker direkt i grytan. Blanda i ägg och mjöl.

Riv ner äpplena direkt i smeten. Det blir ganska mycket! Rör om ordentligt.

Häll smeten i formen.

Strö över rikligt med kanel och ev. lite kardemumma.

Strö socker ovanpå kanelen.

Grädda i ca: 30 minuter.

 

Jag tycker att den är godast kall.

 

En gång testade jag att blanda kanelen i smeten, jag tänkte att det skulle bli gott med kanelsmak i hela. Det var väl helt ok när det gäller smaken men den såg inte god ut. Den var ljusbrun ungefär som pepparkaksdeg. Inget jag rekommenderar!

Anette

3 Nov 2016

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.