31:e maj
Rabarberkaka
Matilda har redan bakat flera rabarberkakor efter ett mycket enkelt recept.
Allt blandas i samma gryta och mängden disk blir minimal. Perfekt när man gillar bakning mer än vad man gillar att diska!
Kakan blir precis lika god med vanligt mjöl som med glutenfri mjölmix.
Här kommer receptet:
MATILDAS RABARBERKAKA
100 g smör eller margarin
2 dl socker
2 dl glutenfri mjölmix eller vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1-2 stjälkar rabarber
0,25-0,5 dl strösocker
Smält smöret i en kastrull som är tillräckligt stor för att blanda smeten i.
Tillsätt alla övriga ingredienser utom rabarbern, rör till en jämn smet.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant (diameter ca: 24 cm).
Skär rabarbern i skivor, om stjälkarna är väldigt grova så dela dem på längden. Blanda med strösocker.
Häll kaksmeten i formen och fördela ut rabarbern ovanpå.
Grädda kakan på andra falsen nedifrån i ca 25 min, 175 grader.
Låt kakan svalna och pudra lätt med florsocker.
Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.
Det är svårt att säga exakt hur mycket rabarber som går åt men vi lägger bitarna ganska tätt i smeten.
Redo för ugnen!
Tar man mycket rabarber behöver kakan lite längre tid i ugnen.
Lycka Till med bakningen!
Anette och Matilda